Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Πικ-Νικ

Δίνεται ένας αγώνας εκεί που μας αφορά όλους
Μαγειρέψτε και ελάτε μαζί μας

Ό,τι ακολουθεί είναι αναδημοσίευση από το blog του πάρκου Ελληνικού (parkoellinikou.blogspot.com)



Στη κρίση και την οικονομία της αγοράς, εμείς απαντάμε με ένα πικνίκ για την αποανάπτυξη, στα πλαίσια της ομώνυμης δράσης που διοργανώνεται σε 60 πόλεις σε όλο το κόσμο τη Κυριακή 5 Ιουνίου (Ημέρα Περιβάλλοντος).
Σε συνεργασία με του «Ηλιόσπορους» (Οι Ηλιόσποροι είναι ένα ανοιχτό και αυτόνομο δίκτυο πληροφόρησης και δραστηριοποίησης νέων) και τον Αυτοδιαχειριζόμενο Αγρό στο Ελληνικό, διοργανώνουμε μια ολοήμερη δράση που ξεκινά από τις 14.00 και θα λήξει μετά τις 22.00.
Φέρτε φαγητό (για μέχρι 3 άτομα για να περιορίσουμε τα υπολείμματα- απορρίμματα), επαναχρησμοποιούμενα ποτήρια, πιάτα και μαχαιροπίρουνα, κρουστά και μουσικά όργανα, και ελάτε από τις 2 το μεσημέρι για πικνίκ και παρουσιάσεις, συζητήσεις,  εργαστήρια, προβολές, κ.α. 

To πρόγραμμα του «πικνίκ για την αποανάπτυξη»
  • 14.00 – 16.00: Picnic και αυτοδιαχειριζόμενη κουζίνα (φέρτε φαγητό για μέχρι 3 άτομα)
  • 16.00 – 17.00: δίκτυο Φασούλι «πως να φτιάξεις μια τράπεζα χρόνου με τους φίλους σου και τους φίλους των φίλων σου»
    17.00 – 18.00: Νέα Γουινέα «Κατασκευή μικρών ανεμογεννητριών από απλά υλικά» 
  • 18.00 – 19.00: Τίνα Λυμπέρη «εισαγωγή στην αεικαλλιέργεια (Permaculture)»
  • 19.00 – 20.00: Συζήτηση για την αποανάπτυξη, το αλληλέγγυο εμπόριο και την οικονομία χωρίς χρήματα
  • 20.00 – 21.00: Αστική καλλιέργεια και κοινοτικά εγχειρήματα: Παρουσίαση του κοινωνικού κέντρου Can Masdeu. Προβολή ντοκιμαντέρ και συζήτηση με εκπρόσωπο της κοινότητας.  
  • 21.00 – Μουσική με κρουστά και ακουστικά όργανα (φέρτε τα δικά σας)

Καθ' όλη τη διάρκεια θα υπάρχει έκθεση με φωτογραφίες και πληροφοριακό υλικό για την κατασκευή σπιτιού cob στην Εύβοια από την ομάδα State of Nature, καθώς και πληροφοριακό υλικό από τις συλλογικότητες που συμμετέχουν.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αντίστασης και Δημιουργίας που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού.

«Στόχος μας αφενός να γνωριστούμε και ανταλλάξουμε εμπειρίες για το πως μπορούμε να ζούμε καλύτερα ενώ καταναλώνουμε (και παράγουμε) λιγότερα (η έννοια της αποανάπτυξης), καθώς και να στηρίξουμε έμπρακτα τον αυτοδιαχειριζόμενο αγρό στο Ελληνικό και τον αγώνα για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου, κόντρα στα σχέδια ιδιωτικοποίησης και ξεπουλήματος του χώρου του πρώην αεροδρομίου» αναφέρουν οι «Ηλιόσποροι».   

ΧΡΗΣΙΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου